Hornstäve Stall

Strax utanför Linköping ligger Hornstäve Södergård där vår familj bor. Gården köptes som ett renoveringsobjekt. I takt med familjens stora hästintresse har den alltmer ställts om till en hästanläggning. Här finns plats för 12 hästar varav ett antal är inackorderingar. Ett 20x60 m ridhus samt uteridbana med måtten 25x60 finns. Här bedrivs träning inom dressyr och hoppning och ridhuset kan hyras ut efter överenskommelse för olika ändamål. Ridhuset är också till för Dig som behöver låna ridhus för att trimma formen vid enstaka tillfällen. Musikanläggning finns till låns för dig som ex vill träna kurprogram. Vi har en bra hinderpark som självklart alla kan nyttja som är här.

Ridhuset var klart våren 2005. Ridhuset har måtten 22X66 m och ridbanan är 20x60m med sarg runt hela ridbanan. Underlaget är lerhaltig sand med klenflisblandning. Regelbunden harvning, sladdning samt vattning ger ett bra underlag som lämpar sig såväl för dressyr och hoppning. Vi har satsat på bra belysning. Läktare finns för upptill 90 personer. Värmerum/Cafeteria/Konferensrum på ca 40 kvm. Kyl och mikro finns. Möjlighet att hyra cafeterian för olika slags sammankomster finns. En. 

Det finns gott om förrådsutrymmen med stort utrymme för täcken, förvaringsplats och klädgarderob. Toalett finns i anslutning till stallet. Den har separat ingång och kan användas av alla som besöker gården.

Beteshagar finns runt stallet. Vi har separata vinter och sommarhagar och vi är mycket noga med regelbunden avmaskning och förebyggande kontroller via "Kolla Masken". Resultaten av kontrollerna visar att de hästar som regelbundet vistas på gården håller sig i princip helt maskfria. På sommaren har vi tillgång, om så önskas, till ett stort sommarbete, med gångavstånd till anläggningen.

 

 

Stalllet har två avdelningar med plats för 12 hästar eller ponnys.  Inredning med takhöjd ända upp till nock och mycket god ventilation. 2013 renoverades sista delen i stallet och då gjordes en stor spolspilta.