Hornstäve Stall

Hornstäves hästar

klicka på bilderna för större bild

HS Make Sense

Vår egen uppfödning och son till Hortensia och pappa Common Sense. Vi hoppas på att han kommer utvecklas väl inom hoppning men om han springer fint går det också bra. Julia kan också  tänka sig en och annan dressyrtävling. Han är väldigt go, trevlig och lätthanterad. Har redan visat sina hopptalanger och hoppat över staketet två gånger:-). Inridning påbörjad ht -17 av Nina Lilja

Alcantina

En berest dam som såldes på elitfölauktion till Florens och därefter kom tillbaks till Sverige och Skåne. Via kontakter fick vi kännedom om henne och hon kom till oss 2014. Amanda tävlar henne i hoppning och det ser lovande ut. Ekipaget passar bra tillsammans då Alcantina behöver en lugn och stabil ryttare.

 
                    
    
 
        
 
        
            

Pittheus

Julias första häst med stor kapacitet i dressyr. Gillar också att hoppa. Han är ett svenskt halvblod född 1998 efter Magini-Krocket och uppfödare är  Hans Yngve Göransson. Han är tränad upp till Grand Prix med Kristian von Krusenstierna, men lite tävlad. Detta är en mycket ljuvlig häst med massor av energi när han rids men älskar att stå i sin box och vill ha mycket uppmärksamhet och kel. Efter ett långt tävlingsuppehåll var det nödvändigt att kvala och det har de gjort efter två starter och de är nu klara för Medelsvår B. Hästen är nu utlånad till familj i Uppsala, där han kommer tränas och tävlas.

Hortensia

Amandas första häst som har varit i familjens ägo i många år. Hon är ett svenskt halvblod född 1999 efter Zeppelin-Bordeaux och uppfödare är Ann-Kristin Karlsson. Hon har ridits allround, med placering i såväl hoppning, fälttävlan och dressyr. Detta energiska sto älskar när det händer saker runt om henne. Hon är alltid positiv, klok, snäll men bestämd på vad hon vill. Hennes favoritsysselsättning var nog en sväng på terrängbanan. Hon fick föl tidigt och han heter Aragorn, som numera ägs av Anspach. Tyvärr skadade hon sig allvarligt på en hopptävling 2016, det såg mörkt ut, men hon har tillfrisknat så pass så vi betäckte henne . Hingsten vi  valt togs ur avel efter halva säsongen, då han inte levererade. Så sent omsier fick välja en annan hingst. Hon blev då dräktig på första försöket och vi väntar nu spänt ett litet föl efter Gisborne runt midsommar. Håll tummarna!

Rondo

Lilla söta mascoten Sverkerstorp Rondo född 2007. Han kastrerades hösten 2009. En supergullig liten shettis som så småningom ska köras in. Han blir mer och mer lik vår gamla shettis Peggen

Debbie

Amandas häst inköpt juni 2010. Debbie är ett 8-årigt sto e. Biggles u. Denice. En jättetrevlig häst som tränas och tävlas allround. Hon hoppar villigt och rör sig trevligt. Vinster och placeringar i dressyr och hoppning. Har haft ett långt uppehåll pga av sjukdom. Har efter omständighetena mått mycket bra och tävlat 1,10 i hoppning  och har under -17 gjort superfina resultat i dressyr med Julia och ekipaget har debuterat  i Medelsvår B. Åh vilken glädje att se henne så pigg, hon är en riktig fighter.

Vilmer

En liten till bushäst har vi skaffat som kompis till Rondo och Calle. Han kommer också från Sverkerstorp och är född 2010. Han är brun och lite envis, smiter ut genom hagen när han tycker gräset är grönare på andra sidan. Han är nu kastrerad så det är nog slut på rymningarna. Å vilket fall som helst kan det inte bli någon tjuvbetäcknng!

Tanzania

Hon är född 2007 och är en söt, ädel dressyr häst. Pappan heter Tip Top och mamman Gazella. Hon tränas och tävlas numera av Julia. Ekipaget har tävlat upp till Medelsvår B och skyndar långsamt framåt.

HS Airborne kallad Allan. En lite energisk kille som har mycket egen vilja. Mamma Hortensia säger till på skarpen då och då. Föddes brun med fyra vita strumpor, men har skimmer av grått runt sig.Familjens första shimmel. Rör sig trevligt och ska bli spännande att följa.