Hornstäve Stall

Hornstäves hästar

klicka på bilderna för större bild

HS Make Sense

Vår egen uppfödning och son till Hortensia och pappa Common Sense. Vi hoppas på att han kommer utvecklas väl inom hoppning men om han springer fint går det också bra.  Han är väldigt go, trevlig och lätthanterad. Får fina omdömen av tränare, som låter lovande. Rids numera av Amanda, som har fullt och och vi söker nu en medryttare som kan ta med honom ut på banorna, då han är redo för det. 

Alcantina

En berest dam som såldes på elitfölauktion till Florens och därefter kom tillbaks till Sverige och Skåne. Via kontakter fick vi kännedom om henne och hon kom till oss 2014. Amanda tävlar henne då  och då. Ekipaget passar bra tillsammans då Alcantina behöver en lugn och stabil ryttare. Duktiga Malin Möllerfalk har också tävlat henne upp till 1,20, med fina placeringar. 

 
                    
    
 
        
 
        
            

Pittheus

Julias första häst med stor kapacitet i dressyr. Gillar också att hoppa. Han är ett svenskt halvblod född 1998 efter Magini-Krocket och uppfödare är  Hans Yngve Göransson. Han är tränad upp till Grand Prix med Kristian von Krusenstierna, men lite tävlad. Detta är en mycket ljuvlig häst med massor av energi när han rids men älskar att stå i sin box och vill ha mycket uppmärksamhet och kel. Efter ett långt tävlingsuppehåll var det nödvändigt att kvala och det har de gjort efter två starter och de är nu klara för Medelsvår B. Hästen är nu utlånad till familj i Uppsala, där han kommer tränas och tävlas.

Hortensia

Amandas första häst som har varit i familjens ägo i många år. Hon är ett svenskt halvblod född 1999 efter Zeppelin-Bordeaux . Hon har ridits allround, med placering i såväl hoppning, fälttävlan och dressyr. Detta energiska sto älskar när det händer saker runt om henne. Hon är alltid positiv, klok, snäll men bestämd på vad hon vill. Hennes favoritsysselsättning var nog en sväng på terrängbanan. Hon fick föl tidigt och han heter Aragorn. Tyvärr skadade hon sig allvarligt på en hopptävling 2016, det såg mörkt ut, men hon har tillfrisknat så pass så vi betäckte henne . Hingsten vi  valt togs ur avel efter halva säsongen, då han inte levererade. Så sent omsider fick välja en annan hingst. Hon blev då dräktig på första försöket och ut kom en fin herre som heter HS Air Borne, och pappa är Gisborne. Numera är hon pensionär.  

Rondo

Lilla söta mascoten Sverkerstorp Rondo född 2007. Han kastrerades hösten 2009. En supergullig liten shettis som så småningom ska köras in. Han blir mer och mer lik vår gamla shettis Peggen

Debbie

Amandas häst inköpt juni 2010. Debbie är ett sto e. Biggles u. Denice. En jättetrevlig häst som tränas och tävlat allround. Hade lång konvalsens efter sjukdom första åren hon var här.  Visade att hon är en fighter och kom tillbaks. Gör alltid sitt bästa, hoppar villigt och rör sig trevligt. Vinster och placeringar  tävlat 1,10 i hoppning  och har under -17 gjort superfina resultat i dressyr med Julia och ekipaget har debuterat  i Medelsvår B. Rids numera mest av Sofia. 

Vilmer

En liten till bushäst har vi skaffat som kompis till Rondo och Calle. Han kommer också från Sverkerstorp och är född 2010. Han är brun och lite envis.

Tanzania

Hon är född 2007 och är en söt, ädel dressyr häst. Pappan heter Tip Top och mamman Gazella. Hon tränas och tävlas numera av Julia. Ekipaget har tävlat upp till Medelsvår B och skyndar långsamt framåt.

HS Airborne

Hortensias pojke. Pappan heter Gisborne. Född 2018. Skimmel som kommer att bli hög när han växt färdigt. Har varit mycket beroende av sin mamma, vilket varit lite knepigt. Inridning har påbörjats av duktiga Lina, och det har hittills gått alldeles strålande. Nu är det vila och betesperiod, men snart är det dags för att påbörja lite skola igen. Vi tar det lugnt framåt, det får ta den tid det tar.